söndag 2 september 2007

Fler snygga killar i kostym


Tva och en halv timme karleksfullt och utsokt detaljerad psykologisk
western ar inget dumt satt att borja dag 5 i Venedig pa. The assasination of Jesse James by the Coward Robert Ford, av Andrew Dominik. Casey Affleck, som fegisen Robert Brown, gor en utmarkt insats,trots att hans likhet med - i kombination Hugh Grant, Fredrik Wikingsson,Lloyd Cole och nagon jag kande en gang, bitvis blir ganska distraherande.Brad Pitt ar inte dum han heller, som Jesse sjalv. Och alla birollerna, replikerna, detaljerna, kostymerna. You name it. En western a la the 70's. Med filmmusik och gastspel av Nick Cave, inte minst!

Sen blev det antligen dags for en filmmacka med mina room mates. Pa kafeet bakom Palalido, min favoritbiograf har serverar de grillade mackor med namn som Bread Pitt(sjalvklar i dag) med bressaola, ruccola och nat mer. I morgon far det bli en George Crudey.Eller Gregory Speck. Eller Basil Instinct. Eller Briz Taylor. Aven pa sina t-shirts leker de med ord har i Venedig. Magnolia is not a film. Casablanca is not a city, och sa vidare...


Presskonferensen efter filmen maste vara festivalens hittills mest valbesokta. Det markligaste ar att se hur de arbetande journalisterna nar konferensen ar slut, rusar fram som galna fans och vill ha autografer och annat av den vitkostymkladde Brad Pitt och de andra manniskorna pa podiet. Man far intrycket att de blivit journalister for att fa chansen att komma nara stjarnorna i stallet for tvartom.... Pinsamt. Coolast var som vanligt Sam Shepard, som tog ordet, och borjade prata om att The James Gang faktsikt var en forlangning av inbordeskriget och att de pa sitt satt fortsatte kampen.

Jaklar, nu maste jag rusa. Wes Andersons nya borjar om tre minuter.

Camilla Larsson

Inga kommentarer: