lördag 6 september 2008

Mellan skyskraporna i Toronto

Sa var forsta dagen i Toronto avklarad! Efter att igar ha forlangt min fodelsedag med sex timmar genom att resa hit, har jag idag sett fem filmer. Det ar alltid skont att gora en rivstart pa en ny festival sa att man kanner att man kommer nagonstans.
Filmfestivalen i Toronto har vaxt till en av varldens storsta o mest betydelsefulla. Manga amerikanska Oscarkandidater har sin premiarvisning har. Filmprogrammet i ovrigt ar ocksa mycket bra, aven om en hel del just har blivit sett i Venedig av programgrupps-Camilla o -Jannike. Men arligt talat ar staden lite val mycket anonym rastorstad for en lantis som jag. Man traskar runt i en vecka i inomhusgallerior och pa tungt trafikerade gator mellan anonyma brungra skyskrapor. Men som vanligt nar man reser traffar man manga trevliga manniskor som raddar upp det hela.
Som till exempel de kanadensiska vannerna Kirsten och Eric som extremt generost sponsrar GIFF med logi for mig o programkoordinator-Andreas. Det ar skont att bo hemma hos en vanlig familj pa en vanlig villagata som omvaxling till den filmfixerade festivalkontexten bland skyskraporna inne i stan.
Men i morgon ar jag dar igen! Fyra filmer och en mexikansk mottagning star pa programmet.

Inga kommentarer: