fredag 5 september 2008

It's A War Out There




Torsdagen gick i krigets tecken. Morgonen borjade med en spark i magen fran Kathryn Bigelow och hennes Hurt Locker, om en grupp bombdesarmerare i Irak. Testosteronstinnt, spannande och valspelat, aven om plotten och dramarturgin kandes mer an valbekant. Manusforfattaren ar journalist och har rapporterar fran Irak, vilket gor att man tyvarr maste tro pa det man ser... Pa presskonferensen menade Kathryn att den knappa rapporteringen fran Irakkriget ytterligare motiverat henne att gora filmen. Sedan foljde hon Jonathan Demmes exempel och slog ett slag for Barack Obama, som president och raddning. Skadisarna menade att de inte ens behovde agera - enbart REAGERA infor miljon och omstandigheterna och hettan under inspelningarna. Bigelow far forresten ett specialpris har, ett sk "Persol Style Award", till nagon som har stil helt enkelt.... Sedan blev det animerat krig i japanska Sky Crawlers, som mest fick mig att tanka pa Top Gun.... kanske en del pga den Tom Cruise-diskussion vi hade i vart palats sent kvallen fore.

Jonas Odells Guldlejon gick istallet till Mexiko - sa kan det ocksa ga.

Italienska tavlingsfilmen Il seme della discordia stallde in sin stora pressvisning vilket orsakade lite uppstandelse. Den officiella forklaringen var utebliven kopia, den inofficiella att de inte ville forstora galapremiaren pa fredagen med att pressen ev inte skulle "lyda" och skriva om filmen en dag for tidigt... Mest gjorde de sig sjalva en otjanst, for pa den sena visningen vid elva var det en och annan som sov - eller inte kom alls.

Ett bad hanns ocksa med i relativt hoga vagor som signalerade om det askmuller som uppstod senare pa aftonen ungefar samtidigt som en mycket god grillad kyckling blev uppaten i sallskap av en Caprese av rang.

Camilla Larsson

Inga kommentarer: