onsdag 3 september 2008

Demme och hans home movie




Ibland ar tiden verkligen relativ. Efter tva dagars semester med cykling Lido runt, bad, glass, lopning, batakning, Venedigflanerande, stangt Guggenheimmuseum, shopping, fantastisk lunch och middag (tack for de vansinningt fina tipsen till Var man i Rom!) samt drink pa Harrys Bar (dar servitorerna tillbringade en stor del av tiden med att vanligt men bestamt be man i shorts lamna lokalen (till mitt stora noje)) sa var det ater dags for festival. Och det kanns nastan som att det har gatt ett ar och allt borjar om igen.

Det var darfor inte dumt att starta om med Jonathan Demmes tavlingsspelfilm Rachel Getting Married, med A. Hathaway i huvudrollen som rehab-tjej i dysfunktionell men anda mysig och konstnarlig familj... Musikalskaren Demme har naturligtvis ocksa fyllt denna fiktion med musik en masse - det spelas praktiskt taget filmen igenom, i bild. Pa presskonferensen efter sade han att malet var att fa filmen att kannas som nagons home movie. Det lyckades. En bra sadan.

Vart hushall har decimerats, Fredrik S har atervant till nordligare breddgrader. Nu ar vi sex vuxna och ett barn kvar i palatset. I morse hade Paola C filmstudio i koket, i sitt tragna arbete for att satta ihop en Bergmancenterpromotionfilm.

Resten av dagen har ett digert schema: polskt, italienskt, spanskt, franskt och kinesiskt ser det ut som. Kanns som man behover klamma in en Bellini nagonstans daremellan!

Camilla Larsson

Inga kommentarer: