onsdag 25 juni 2008

Thermodress anyone?...

Jahaja. Det kan ju inte bli lika kallt ett år till, tänkte jag, och packade en tjock tröja. Borde packat fem – eftersom kall snålblåst är det konstanta väderläget på Fårö så här långt i slutet på juni, 2008. Men vackert är här såklart. Efter att de senaste veckorna ha bevistat ett VD-bröllop vid Fryken (mellan), en huskollning på Österlen, en midsommarhelg i Månstad, Astrid Lindgrens värld och Pippis hotell i Vimmerby (ja, det var några till där…) och nu Bergmanveckan på Fårö så känns det som man har fått en rejäl dos svenska lantliga landskap. Så fint, så kallt.Bergmanveckan invigdes i går i kyrkan med tal av Jörn Donner, och Pernilla August och Håkan Hardenberger som uruppförde ett Persona-inspirerat stycke. Men det missade GIFF-delegationen. Vi anlände till kyrkbacken aningens för sent och fick nöja oss med en titt på Bergmans grav. Det är konstnärlig ledar-marit med familj, programkoordinators-Andreas och så jag med familj som intagit Mölnorgården hos Gunnar och Robbie i år. Vi delar så här långt med en italiensk journalist och några arbetare som bygger på något av gårdens alla hus.Efter visning med invigning av Stig Björkman, visades hans bakomfilm till Beröringen, Ingmar Bergmans värld. En bra bakomfilm där Bergman dissar Dreyer hårt, sådär i förbifarten – som en sanslös amatör. Snacket säger att bakomfilmen är bra mycket bättre än själva Beröringen, men därom får Andreas och Marit berätta mer. De åkte nämligen sedan till biografen Roy i Fårösund för att kolla in den, medan vi andra tog Lucinda, 5, och Doris, 6, till invigningsgrillaftonen på Lauters. Kött en masse, drinkar, tjocka filtar och Bergman-filmquiz med quizmaster Janne G, från SFI.
Även här blev det Persona-inspirerat – vinsterna bestod bla av plagg från Dagmars ”Persona-kollektion”. Finfint, men klänningen eller t-shirten sitter tyvärr inte på mig idag. Ska nu försöka springa bort frostskadorna längs havet. Senare blir det lunch på crêperiet på bilverkstadskrogen Kuten, Tystnaden och fotboll på övervåningen i ladan på Mölnor går.

Camilla Larsson

3 kommentarer:

Monsieur Vernissage sa...

Hej
Vill tipsa er om en ny blogg som handlar om kultur av olika slag med ett visst fokus på Göteborg. Kika på länken.
Det handlar om mig och mina kompanjoners betraktelser.
Varma men för dagen regniga hälsningar
Monsieur Vernissage
http://ikulturen.blogspot.com/

Anonym sa...

Härligt att äntligen få en rapport - och med bilder också. Jag saknar kökssoffan, men knappast blåsten. Den får vi förresten nog av här i Götet. Raggsockorna är på! fru B

Anonym sa...

Läste just en blogg om Bergmanveckan på marianova.com där bloggaren trodde på ett Bergmansommarland. Så illa är det väl inte?