söndag 18 maj 2008

Svankkudde i Cannes – hur sexigt är det?Okej, det började dåligt för mig i år. Storförkylning, envist ryggskott och gråa skyar, stundvis ihållande regn. "Köp en svankkudde" sa naprapaten, men det hann jag förstås inte med så det blev dotterns dockmadrass ihopvikt x 4 - funkar hyfsat för en stackars trött rygg.Men i dag kom solen, lagom till Film i västs årliga oerhört trevliga presslunch (bästa kaffet på resan). Det är lite stjärnglans över den svenska närvaron i Cannes i år. Jakob Eklund. Lia Boysen, Björn Gustafsson och Maria Lundqvist glider alla omkring och stärker självförtroendet hos den svenska filmbranschen. Bra, för det kan ju behövas.Hittills har det blivit en "villa-i-bergen-fest", fyra filmer, några fondmöten och spontanmöten. Ett ganska gott facit. Ägnar dagen åt litet doldisfilmer på marknaden - ofta är det där man kan göra de oväntade fynden, som känns som mest "egna" och "personliga" för en possessiv programgruppsmedarbetare. I kväll stundar gemensam födelsedagsmiddag för alla oss GIFF-majbarn – ytterligare ett sekteristiskt inslag. VD-Åsa, som just anlänt och ersätter Nordic Film Market -Cia som min rums- (och säng-)kamrat, fyller visserligen år i november men så lyckades ju Sterling slarva bort hennes bagage också.
I morgon= stora svenskdagen med visning av De ofrivilliga och Les grandes personnes, SFI-fest OCH vår egen Nordic Film Marketparty på beachen med världens line-up som gäst-djs!

Camilla Larsson


Ps. Och så ett tillägg i efterhand. Tänk att vuxna människor med oerhört stor vana att se på all möjlig film år 2008 inte klarar av att se män tydligt ha sex med varandra. På den marknadsvisning jag just kom tillbaka från reste sig halva salongen
(visserligen en liten salong men 50% är ju alltid hälften) och gick när det hettade till i bögsexbuskarna. Man häpnar, helt enkelt.

Pps. Årets klänning i Sonia Rykiel-fönstret. Önskar jag kunde skriva att det skulle bli morgondagskvällens festoutfit, men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut. Den ekonomiska, alltså.

Inga kommentarer: