lördag 17 november 2007

Kaffepaus någon?

Oj, det blev många koppar kaffe i dag – märkligt nog med tanke på den hastighet som kaffekillen i baren på Industry-centret tillverkade dem. Väldigt långsamt. Allt kaffe kom sig av att vi efter varje projektpitch får en "kaffepaus" då möten ska ta plats. Well, kaffet vann i dag. Två möten och fem kaffe, minst. Vilket behövdes efter en kort, drömfylld natt. Juryn smådissade ett par projekt men lyfte skickligt fram starkt och lite lite svagare hos de andra två som presenterades idag.

Det är alltid spännande att träffa peronerna bakom projekten. Även om man tycker sig ha fått en rätt bra bild av en tänkt film så kan allt ställas på ända när man möter hjärtat och hjärnan bakom den. Oftast på den positiva ändan. Hann med ett par filmer i videobaren också (en bra, en dålig) samt ett par filmer på stor duk (en kass om El Greco och en ok, om något annat). Hem i regnet med en liten fetfrasig spenatpaj till middag vid elvasnåret. Och sen en minibarsouzo till jobbsessionen vid datorn.

Sverige får sin beskärda del av uppmärksamheten här i år, förresten. Invignsingsceremonin igår tillägnades IB (vilket obarmhärtigt påminde mig om att jag har lämning till tryck på nästa Filmkonst på måndag. Ett nummer tillägnat vår Bergman-retro.). Och min nya kroatiska favoritregissör (en sån som ställde allt på positiv ända) ville prata mycket Moodysson. Annars regnar det då och då, denna hyfsat ljumna greklandshöst, alltmedan det rapporteras om snö från runtom i Balkanvärlden. Brrr.

Camilla Larsson

Inga kommentarer: