söndag 26 augusti 2007

The kindest festival of them all

Helt arligt ska det val erkannas att det den har kvallen inte enbart sankts en kula citronglass. Vi har en avslutningsfest i ryggen och fyra timmars somn att hoppas pa innan taxin till flygplatsen kommer i morgon (idag) bitti.

Det har delats ut priser och Camilla har premiarat pa Sarajevo filmfestivals utomhusarena med Michael Moores "Sicko". Saga vad man vill om filmen, men han ar anda en stor retoriker, Michael Moore. Faktiskt stor i ordets alla bemarkelser. Helt klart tva ganger sa stor som festivalchefen Mirsad Purivatra. Det kunde vi konstatera da han levererade ett tal som engagerade publiken sa till den milda grad att de stod upp i bankarna och appladerade, denna varma sommarkvall.

Och saga vad man vill om de medel Michael Moore tar till for att presentera sitt budskap. Det varsta man kan anklaga honom for ar val anda att han kan verka en smula naiv. Men nar han sager att en matt, frisk, valutbildad och trygg befolkning ar det varsta hot varje regering kan hoppas pa sa ligger det anda nagot i det. Och filmen bjuder pa en pa en och samma gang galen och underhallande sensmoral som ar svar att argumentera emot. Hjalps vi at blir varlden helt enkelt battre. Det ar ju anda en obestridlig sanning. En som jag tar med mig harifran denna den kanske vanligaste festivalstaden pa jorden! (Gbg oraknat forstass...)
/Asa

Inga kommentarer: