fredag 29 augusti 2008

Leve Lido



Ok. Har var man igen. Tack och lov. Lido och venedigfestivalen har mutat in ett sarskilt litet horn i mitt hjarta. Bade det med prefixet film, och det vanliga. Den har gangen ar vi inhyrda i en palatsliknande lagenhet off Gran Viale, min standiga Lidosambo Eva af G, Fredrik S, Jannike A, Paola C, och lite familjemedlemmar som hangt pa och passar pa att semestra medan vi andra jobbar hart, hart.

Det snickesnackas om ett daligt och trakigt och tunt program pa den 65 festivalen. Det duggar inte direkt tatt av valkanda namn (ok Kitano, Coen och Kiarostami ar ju inte direkt okanda), men det kan forstas ocksa innebara att man far upptacka nytt och det ar ju det som egentligen ar hela poangen med filmfestivaler!

Igar blev det fyra filmer, varav den basta var bosniska Nightguards som var fond har varit med och stottat. En fin liten, cool och samtidigt varm historia. Svart humor. Solen stralar och det ar precis lagom varm svenska hogsommar. Och apropa varmt sa kom jag just fran Arriagas Burning Plain, med bla Charlize T och Kim B, vars presskonferens borjar om fem minuter. Have to go, alltsa.

Camilla Larsson

Inga kommentarer: